Innovatieve manier van oppervlaktedetectie

Om de opdrachtgever nog sneller en beter van dienst te kunnen zijn kunnen opsporingsbedrijven gebruik maken van de VXVT Multi sonde trailer. Dit is het nieuwste update model in Europa. Een van onze leden heeft het eigen materieel hier inmiddels mee uitgebreid.

De VXVT is een Multi sonde trailer. Het is ideaal voor efficiënte gegevensverwerving over zeer grote gebieden. De verstelbare trekstanglengte en standaard trekhaak koppeling bieden flexibiliteit in de keuze van het trekkende voertuig.  De trailer beschikt over een zeer robuust ontwerp gemaakt met hoogwaardige materialen, zoals aluminium secties en glasvezel versterkt plastic. Deze robuustheid en het geïntegreerde ophangingssysteem maken gebruik mogelijk op een breed scala aan grondomstandigheden. Montage tot 8 digitale sondes VSM maakt het ideaal voor het inmeten van grootschalige infrastructuurprojecten. De afstand van de sonde kan in elke positie worden aangepast, waardoor een flexibele werking mogelijk is.

In combinatie met de Trimble R2 Dgps worden snel en nauwkeurig grote gebieden ingemeten. Hierna wordt met dezelfde Trimble R2 Dgps op 7 cm nauwkeurig de significante objecten en/of verstoorde gebieden uitgezet binnen het ingemeten gebied.

Wanneer explosievenopsporing moet plaatsvinden wordt hiermee een efficiënte opsporingsmethodiek gebruikt. Er worden moderne digitale meettechnieken ingezet. De VXVT Multi sonde trailer is hier een mooi voorbeeld van.